kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Chadwick, David : A zen köztünk van - Shunryū Suzuki bölcs anekdotái és tanításai

  • leírás
  • további adatok
"Gyönyörködtető, gondolatébresztő olvasmány"
Spirituality and Health

Shunryu Suzuki kivételes erőssége, hogy a hagyományos zen tanításokat közérthető formában tudja tálalni.
Ebben a kötetben a tanítványai mesélnek róla.

A Zen köztünk van anyagát megindító, nyers, humoros, paradox jellegű, megvilágító erejű pillanatok, közvetlen találkozások alkotják, amelyek attól válnak könnyen befogadhatóvá, hogy a mindennapi élet keretei között zajlanak.

Suzuki mester mély értelmű tanításai mindig éppen arra a pillanatra, személyre, helyzetre vonatkoztak, amelyben elhangoztak. Suzuki úgy vélte, a buddhista tanítás magva állandó, de mindig más módon talál kifejezésre. Az itt közreadott történetek e változékony, mégis időtlen tartalom példái, amelyek arra ébresztenek rá bennünket, hogy a megvilágosodás elérhető, sőt olyannyira közeli, hogy e pillanatban is köztünk van.

"Ezeket a kis, személyes epizódokat a tanítványok gyűjtötték egybe, és név nélkül adják közre - erősen rájuk nyomja bélyegét Suzuki mester szellemisége, tanításainak jellegzetes vonásai, időtálló humora."
Publishers Weekly "Ahogyan a megszólaltatott harang a levegő rezgésén keresztül eljut a kongás szívéig, úgy látnak el bennünket ezek az anekdoták humorral, bölcsességgel, megvilágosító erejű következtetésekkel, a mindennapok során megélt zen tökéletes példáival. Shunryu Suzuki, a Soto Zen szerzetes ezt hozta el a nyugati világba... Csak lapozzanak bele találomra, minden lapon gyöngyszemekre fognak bukkanni. Ez egy igazi kézikönyv, amely megmutatja, hogy élje meg az embert a zent a meditációs termeken kívül."
Japan Times

Shunryu Suzuki (1904-1971) Soto Zen szerzetes és tanító volt, aki az Egyesült Államokban népszerűsítette a zen buddhizmust. Suzuki alapította az első kolostort Ázsián kívül, a Tassajara Zen Mountain Centert, ami Kaliforniában található. 1959-ben érkezett San Franciscóba, ahol megalapította a San Francisco Zen Centert, amely mára az Egyesült Államok legbefolyásosabb zen szervezete lett. David Chadwick (1945 - ) 1966-ban lett Shunryu Suzuki tanítványa. 1971-ben, kevéssel Suzuki halála előtt buddhista pappá szentelték.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > Keleti vallások >
kiadó: 21. Század, 2023
cikkszám / ISBN: 9789635681037
kötés: fűzve
oldalszám: 157
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár