kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Kolbe, Annemarie - Braun, Anneliese : Északi ​kutyafajták (Alaszkai malamut, szibériai husky, szamojéd, lajkák, akita és társaik)

800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Szibériai ​husky, alaszkai malamut, grönlandi kutya, szamojéd, kanadai eszkimókutya, akita inu, elghund, karéliai medvekutya, norrbotten spicc, lundehund, finn spicc, lappkutya, lajka, izlandi kutya, vastagöta spicc, norvég buhund.
Hazájuk kemény klimatikus viszonyai és az általuk végzett munka szorításában az északi kutyáknak különleges tulajdonságai fejlődtek ki. Külsejük pompás; arktikus körülmények elviselésére alkalmas szőrzettel és erőteljes felépítésű testtel büszkélkedhetnek, rendkívüli természetük fáradhatatlan munkaszeretetben, feltétlen hűségben és csodálatra méltó kitartásban tánik ki. A gyakran hangoztatott véleménnyel ellentétben, hogy a szánhúzás állatkínzás és nálunk luxus, megtudjuk ebből a könyvből, hogy az itteni tenyésztésnek az a célja, hogy az északi kutyák különleges tulajdonságai fennmaradjanak; ha semmibe vennénk ezeknek az északi kutyáknak a belső indíttatású vonzódását az aktív élethez és eredendő buzgóságukat, akkor ezek az értékes tulajdonságok elsatnyulnának.
Annamarie Kolbe, többek között északi kutyafajták bírája, megvilágítja ezeknek a fajtáknak a kulturális és történeti hátterét, és amellett beavat a jelenlegi létjogosultságába, „második hazájukban”, Közép-Európában. Anneliese BRaun alaposan megismertet saját, hosszú évek alatt megszerzett tapasztalataival a szánhúzóversenyeken, az alapvető tudnivalókkal az alapkiképzésnél és a lelkesítő sport tréningjeinél.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány >
kategória: Könyv > Természettudomány > Hobbiállatok >
kiadó: Elek és Társa, 1994
cikkszám / ISBN: 9789637314438
kötés: fűzve
oldalszám: 81
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár