kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Vuray György - Rácz Fodor Gábor - Szabó Zoltán (szerk.) : A magyar vadászirodalom képeskönyve - Vadászat és horgászat az irodalomban és a képzőművészetben

  • leírás
  • további adatok
55 színes festménnyel, 126 rajzzal.

Monumentális munka, mely tartalmazza a magyar nyelven megjelent vadászati vonatkozású könyveket és folyóiratokat 1829-túl 2000-ig.

A több ezer címet tartalmazó, nagyon gazdag anyag első fejezete a magyar nyelvű vadászirodalom megszületésétől, 1829-től az államosításig terjedő időszak mintegy kilencszáz kiadványát mutatja be, sokról eddig ismeretlen adatot, érdekességet is közölve. A régi magyar vadászírók adattára most lát napvilágot első alkalommal.

Ezután az l948-tól napjainkig megjelent, jó ezerötszáz könyv leírása következik, majd a szakfolyóiratokat és a témába tartozó, rövidebb tudományos közleményeknek helyet adó periodikákat tartalmazó fejezet.

Önálló részbe foglalták a szerzők a kis példányszámú, általában közforgalomba nem került kiadványokat csakúgy, mint az egy-egy alkalomra készített vagy reklám célú nyomtatványokat. A sokszor szakmai jellegű, de legtöbbször a gyönyörködtetést szolgáló illusztrációkról szóló terjedelmes tanulmány zárja a kötetet.
állapot:
kategória: Könyv > Vadászat >
kategória: Könyv > Természettudomány > Halászat, horgászat >
kategória: Könyv > Lexikon, Kézikönyv >
kiadó: Mezőgazdasági kKadó, 2000.
cikkszám / ISBN: 978963
kötés: kötve/egészvászon (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 360
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár