kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

P. Hermann Hermenegild : Promptuarium Biblicum

  • leírás
  • további adatok
Hermann Hermenegild összeállítása nyomán összegyűjt. ... és sajtó alá rend. a Gyöngyösi Ferences Hittudományi Főiskola Növendékpapsága.

2., bővített és javított kiadás.

Kedves Misszionárius Testvérem!
Mi is részt akarunk venni nehéz munkádban, azért hangyaszorgalommal összegyüjtöttünk néhány szentírási idézetet: részben, hogy nehéz és göröngyös munkádban segítségedre legyünk, részben pedig, hogy valamint hitünk szent könyveinkből is táplálkozik, úgy meríts erőt és kenetet szentbeszédeidben e kimeríthetetlen forrásokból.
A legnagyszerűbb és legmaradandóbb szentbeszédek is azok, melyek a Szentírás igazságaival, mint mennyei ragyogással telítvék; ezek kapcsolnák rá a hallgatóság lelkére leginkább. Miután nagyon jól tudom, hogy a mai: élet ezerszeres terhet ró rá a papi lélekre és tevékenységre s sokszor fizikai idejük nincsen arra, hogy szentbeszédeikhez nyugodtan kikeressék a vonatkozó szentírási idézeteket, így összegyűjtvén azokat: kegyelemmel használhatják fel a beszédek elkészítésénél.
A hívők, nemcsak a papi lelkek is szívesen elmélkednek Isten nagy igazságairól, sokszor a lelküknek legmegfelelőbb, szabadonválasztott pontban. Jelen könyvem felosztásában ehhez is hozzásegítjük a lelkeket.
Az idézetekre vonatkozóan megjegyzem, hogy úgy az ószövetségi, mint az újszövetségi részeket az új (Szent István-Társulat kiadásában megjelent) fordítás szerint hozzuk. Az összes idézeteket canoni sorrendben vetettem.
E gyüjtemény, dacára a majd 3,000 idézetnek, nem teljes. Hiszen, hogy teljes legyen, az egész Szentírást hoznom kellene e mű szerinti felosztásban! Azért a Szentírás használatát több helyen feltételezzük, különösen azon részeknél, melyeket terjedelmességénél fogva csak az idézet helye szerint citáltunk.
P, Hermann Hermenegild O. F. M. teologiai tanár, min. provinciális.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Bp. k.n. (Vác. Kapisztrán Ny.), 1937
cikkszám / ISBN: 0059044
kötés: fűzve
oldalszám: 280
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár