kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Puhl Antal (szerk.) - Darabos György (fényképek) : Magyarország híres villái

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Great Villas.

Ajánljuk ezen villák múltbeli és jelenkori tulajdonosainak, akik nem kis erőfeszítéssel és költséget ráfordítva megóvták a jövő nemzedékek számára ezeknek az építményeknek az építészeti és esztétikai értékeit, ezáltal pedig a genius loci alapvető elemét.
Ez a kötet Magyarország villa- és reprezentatív lakóház-építészetéről kíván a lehetőségekhez mérten átfogó, és élményszerű képet nyújtani. A közép-kelet-európai régióban a reprezentatív lakóház-építészet nem mindig fejlődhetett természetes körülmények között ahogyan a kultúra és művészet egyéb területei sem s nem fejlődött mindig szerencsés csillagzat alatt, ezért aztán a modern villaépítészet bizonyos vonatkozásai egyes korszakokban kevésbé markánsan érvényesülnek a válogatásban, ugyanakkor éppen ez érzékelteti az adott korra jellemző viszonyokat.
A sorozat többi kötetéhez hasonlóan a hangsúly itt is a XIX. és a XX. század építészeti emlékein van, és a párhuzamos, illetve a részben közös történelmi múlt miatt nyilvánvalónak tűnhetnek bizonyos hasonlóságok is a stíluskorszakokban, esetleg közös minták követésében stb. miközben nyilván a különbségként mutatkozó értékek is számos tanulsággal szolgálhatnak.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kiadó: Foibos Bohemia, cop. 2013
cikkszám / ISBN: 9788087073605
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 279
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár