kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Török Elemér : Jézus beszédei

  • leírás
  • további adatok

A szerző által dedikált példány.

Kiadói, aranyozott egészvászon kötésben, három kiadói selyemszalag könyvjelzővel. A kötéstáblák kopottasak, a gerinc élén sérült a vászon borítás. Az első előzék hajtásban kissé meglazult.

...

Jézus beszédei nyilvános életének hiteles adatai keretében, az Anyaszentegyház hivatalos latin szövege szerint, tekintettel a görög szövegre. Összeállította és magyarázatokkal ellátta: Török Elemér.

A címoldalon a szerző, Török Elemér tintával beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "Dr. Tasnády Székely Bélának szeretettel, tisztelettel. B.pest, 1930. VI. 14. Török Elemér".   

Kivonatos tárjegyzékkel és részletes tartalomjegyzékkel kiegészített. A kötet két színű idézeteket tartalmaz.


[Török Elemér (1902-1963) magyar tanár, zenei ismeretterjesztő, cserkészvezető és amatőr csillagász. Széles érdeklődésére jellemző, hogy számos kisebb ismeretterjesztő kiadvány mellett több fiataloknak szánt cserkész-ismeretterjesztő füzetet is összeállított. Amatőr csillagászként pedig számos előadást tartott a kozmosz felépítéséről, a tejútról és a csillagok életéről. A megjelent ismeretterjesztő kiadványait, füzeteit, könyveit saját rajzaival illusztrálta.

A "Jézus Beszédei" (1929) c. nagy sikerű munkáját ő maga állította össze és magyarázta. A kötet nem tért el az egyházi felfogástól és magyarázatoktól, a kötet újszerű összeállítása, alapossága és szokatlan stílusa mégis sok hasznos érdekességgel és szellemi ajándékkal szolgál."]

állapot:
kategória: Könyv > Vallás >
kategória: Bibliofilia > Dedikált, aláírt >
kiadó: Bp., 1929. Phöbus Könyvnyomda.
cikkszám / ISBN: 0057223
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: 319 p. + [1] t. (a szerző által kézzel rajzolt, vonatkozó térképrészlet: A Szentföld...)
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár