kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Székely, Edmond Bordeaux : Esszénus tanítások Énoktól a Holt-tengeri tekercsig

2 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Tudományos alapossággal, képekkel, ékírással, a Holt-tengeri tekercsekből való idézetekkel összeállított, élvezetes olvasmány, amely az esszénus hagyományok jelentését elemzi abból a szempontból, hogy mi ezeknek az értéke a ma élő ember számára, valamint e hagyományok gyakorlatával foglalkozik, amely tudati világunk kitágulását eredményezi. Magába sűríti Székely professzor jól ismert esszénus könyveinek lényegét. (Ezek közül az elsőt, az Esszénus Béke Evangéliumot 1928-ban publikálta. Az összes Holt-tengeri tekercsek tartalma csak megerősíti az ő eredeti szövegeit).

E könyv számos fejezete azokból az anyagokból lett összeállítva, amelyek korban megelőzték az 1947-ben megtalált Holt-tengeri tekercseket. Az azt megelőző húsz év alatt, 1927 és 1947 között több könyvet is írtam és publikáltam az esszénusokról, olyan történelmi forrásokra támaszkodva, mint Josephus Flavius, Philó és Plinius munkái, valamint a Vatikáni Könyvtárban, a Habsburgok bécsi könyvtárában, és a British Múzeumban talált idevonatkozó kéziratok. Az említett könyvekben azon esszénus hagyományokra helyeztem a hangsúlyt, amelyek szerintem a modern ember számára is óriási gyakorlati értéket képviselnek (Edmond Bordeaux Székely).

"Ebben a könyvben egy minden eddiginél szélesebb körű, átfogó univerzális rendszert és szemléletet talál az olvasó. Edmond Bordeaux Székely professzor a tőle megszokott tudományos alapossággal tárja elénk az esszénus hagyományokat, olvashatunk az életmódjukról és a világlátásukról is. A kozmikus törvények ismeretével hogyan tudtak a sivatagból virágzó paradicsomi létet teremteni. A példa utat mutat, mintát ad a mai kor elhangolódott emberének ahhoz, hogy újra rátaláljon az Ősi Ritmusra, ami a harmónia és az egészség alapja... A Professzor könyveiben leírt Tanítások napjainkban aktuálisabbak, mint valaha. ..."
Dr. Jakubovits Edit - orvos-hipnoterapeuta
állapot:
kategória: Könyv > Ezotéria > Ezoterikus filozófia >
kategória: Könyv > Vallás >
kiadó: Living Earth - Élő Föld Kft., (2011)
cikkszám / ISBN: 9789638941008
kötés: fűzve
oldalszám: 117
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár