categories

cart

Cart is empty
You've not logged in

Négyesi György : Dr. Sallay Roland 80 játszmája

  • description
  • additional information
Dr. Sallay Roland Máramarosszigeten 1911 január 11-án született és sakkozni 1928-ban kezdett. Négyszer volt a tábla melletti magyar bajnoki döntők résztvevője, tábla mellett is, levelezésben is mester /tábla melletti címét 1948-ban a IV. bajnokságon elért 5. helyezés biztosította/. 1940-41 a Magyar Sakkszövetség főtitkára, 1945-48 a MADOS budapesti titkára.
Jogot végzett, közben a honvédségnél szolgált és tartalékos főhadnagy volt. A II. világháború előtt a Honvédelmi, majd a Földmüvelésügyi Minisztériumban dolgozott. A II. világháború után, mint volt tartalékos főhadnagy és állami tisztviselő a Horthy rendszer kiszolgálójának számított és sehol sem tudott hosszabb ideig elhelyezkedni. Csak 1955-ben lett állandó munkahelye.

Portisch Lajos nagymesterünk szavai: "középmestereink közül Sallay, Ozsváth és Perényi játszmáit ki kellene adni, kombinatív stílusukat tanítani lehetne", így lássuk Dr. Sallay Roland játszmáit, hagyatéka alapján (köszönet özvegyének, hogy átadta nekem). - Négyesi György.
condition:
category: Books > Sports > Chess >
publisher: Caissa Chess Books, 2001. Kecskemét,
item number / ISBN: 0054068
binding: paperback
pages: 36
language: Hungarian
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

cart

Cart is empty