kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Ruzsa Imre : A matematika és a filozófia határán

  • leírás
  • további adatok
Ez a könyv azokhoz szól, akiket a matematika önmagában nem érdekel, de akiket érdekel a matematika helye, szerepe és jelentősége világképünkben; azokhoz, akik szeretnének megismerkedni a modern matematikához kapcsolódó filozófiai-világnézeti problémákkal. Megértéséhez nem szükséges több matematikai előismeret, mint amennyi általános iskoláink anyagában szerepel.
A matematikáról a matematika ismerete nélkül nem lehet filozófálni. A szerző célja, hogy a modern matematika fogalomköréből megismertesse azt a minimumot, amely nélkülözhetetlen a hozzá kapcsolódó filozófiai problémák megfogalmazásához. Az elvont fogalmak konkrét példákon való szemléltetésével és a matematika szimbolikus nyelvének megkerülésével igyekszik megkönnyíteni az olvasó útját a matematikához, ahhoz a tudományhoz, amelyhez - mint mondják - nem vezet "királyi út".
A modern matematika nélkülözhetetlen a legkülönfélébb szaktudományokban, a műszaki gyakorlatban és a termelésben, de ezen túl szerves része az általános emberi kultúrának is. A könyv egyik célja a matematikának mint az emberi tudás és kultúra monumentális alkotásának bemutatása
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Matematika, Fizika, Csillagászat >
kategória: Könyv > Filozófia >
kiadó: Gondolat, 1968
cikkszám / ISBN: 0059322
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 418 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár