kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Batár Zsolt Botond - Dr. Kanyó Terézia : A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 1.

  • leírás
  • további adatok

A Kárpát-medence gasztronómiája azoknak az országoknak, nemzeteknek a jellegzetes ételeit, italait mutatja be, amelyek a honfoglalás óta bármikor részesedtek a Történeti-Magyarország területéből (Trianon óta Magyarországon kívül 12 ország van ilyen: Ausztria, Olaszország, Németország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, Oroszország/Szovjetunió, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia). És szerepelni fog benne az összmagyarság, valamint az elcsatolt területen élő magyarok jellegzetes ételei, italai.

Emellett bemutatjuk a régebbi időszakban a Történeti-Magyarország területéből is birtokló két országnak a gasztronómiáját is (Törökország, Franciaország). A mai Magyarországon elismert nemzetiségek közül, akinek országa szerepel a fentiekben, azoknak a gasztronómiáját az országoknál ismertetjük (horvátok, lengyelek, németek, románok, ruszinok, szerbek, szlovákok, szlovének, ukránok). Néhány nemzetiség soha nem volt Magyarországon államalkotó nemzet, de mivel itt élnek közöttünk, az ő gasztronómiájukra is kitérünk (bolgárok, görögök, örmények).

A Kárpát-medencében egy közös jövőnk van a megmaradásért, a fennmaradásért. Ennek egyik legfontosabb része az itt élő nemzetek egymás szokásainak, ünnepeinek, vallásának, hagyományának, életmódjának a megismerése és elfogadása. A Teleki Sámuel Kulturális Egyesület ezért tartja egyik feladatának a könyv kiadását és a hozzá kapcsolódó rendezvények szervezését, hogy a sokszínű gasztronómia lehetőségének terjesztésével hidat teremtsünk a nemzetek között egymás ételeinek és italainak kipróbálásán, megszeretésén, akár saját étrendbe iktatásán keresztül.

állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia >
kategória: Könyv > Történelem > Helytörténet >
kategória: Könyv > Néprajz >
kiadó: Teleki Sámuel Kulturális Egyesület, Nagykőrös, 2021
cikkszám / ISBN: 9786158136044
kötés: kötve/papír
oldalszám: 176
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár