categories

cart

Cart is empty
You've not logged in

Ballon Captif Godard. Milleniumi kötött léghajó [1896]. - Budapest Andrássy-út végén a kiállítás főbejáratával szemben. [Reprint kiadás, 1987.]

  • description
  • additional information
Az 1896-os eredeti plakát reprint kiadása.
Méret: 107 x 80 cm., hibátlan állapotban.

Az 1896-os millenniumi kiállítás leglátványosabb kuriózuma Godard kapitány kötött léghajója volt. A léghajót Budapesten állította össze a francia Louis Godard és egy bizonyos összegért bárki az utasa lehetett.
A millenniumi kötött léghajó látványos plakátja nem a millenniumi kiállításra készült. A kiállítás megnyitása elött a léghajót már ki lehetett próbálni. A felszállóhely az akkor még nem létező Szépművészeti Múzeum Dózsa György út felőli oldala környékén - valahol a Lendvay utca sarkánál - volt, majd a kiállítás megnyitását követően beköltözött a Városliget területére.
Minden egyes felszállást megörökített egy a helyszínre települt fényképész és az utasok rendelhettek a fotókból. A léghajóban még eljegyzést is tartottak. Pecke Klára, Budapest közismert "sport-amazonja" és a fővárosi orfeum egyik művésze pezsgőzött és cserélt gyűrűt 500 méter magasban. (A Timelord blog. felhasználásával)
condition:
category: Posters > Other >
publisher: Néray Katalin, [1986]. Budapest,
item number / ISBN: 0057617
language: Hungarian
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

cart

Cart is empty