kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Molnos Péter (szerk.) : A csábítás fegyvere – Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében

  • leírás
  • további adatok
A csábítás fegyvere című kötet szerzői 400 oldalon, több mint 620 színes és fekete-fehér kép segítségével mesélnek a magyar festészet és a divat kapcsolatáról, a 19. és a 20. század változó nőideáljairól, a magyar származású szépség- és divatikonokról, a leghíresebb divattervezőkről, a tengerész egyenruhában vagy éppen díszmagyarban megjelenő politikusokról, a szocialista divat kétszínű világáról, de leginkább azokról a festőkről és fotósokról, akiknek a pályáján különösen fontos volt saját koruk öltözködési kultúrájának megidézése.

A kötet ötletgazdája, szerkesztője és egyik írója Molnos Péter művészettörténész, aki több szerzőtárssal működött együtt, köztük Simonovics Ildikóval, Nyáry Krisztiánnal, Ablonczy Balázzsal, Turbucz Dáviddal, Ungváry Krisztiánnal, Kincses Károllyal, Katona Edittel, Czene Mártával és Pozsgainé Szabó Évával.

Új szemléletű, a nagyközönség számára is szórakoztató kötet született, amelyben az izgalmas történetek mellett számos, most először publikált műalkotás is szerepel.
állapot:
kategória: Könyv > Divat, divattörténet >
kategória: Könyv > Művészet > Művészeti album >
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet >
kategória: Könyv > Művészet > Fotográfia >
kiadó: Kieselbach Galéria, 2018. Budapest,
cikkszám / ISBN: 9786155199158
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 397
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár