kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Hölzel Gyula : ZOO - Budapest [Kerékpározó csimpánzok]

  • leírás
  • további adatok
Postatiszta, egyébként a hátoldalán kissé elkoszolódva, bal felső sarkánál törésnyom.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az Állatkert közművelődései feladatainak ellátásához különösen sok fényképre van szükség, az intézmény saját fotográfust kezdett alkalmazni. A két világháború közötti időszakban, illetve a háború után az 1950-es évek végéig Hölzel Gyula aranykoszorús fényképészmester volt az Állatkert fotósa.

Az állatkertek sokszor még a két világháború közti időszakban sem tudtak eltávolodni teljesen a cirkuszok világától – ennek kitűnő példája a csodás épületekkel teli Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol a harmincas években még egy bicikliző csimpánzpár is szórakoztatta a kíváncsi embereket.
"A budapesti állatkert egyik legfőbb látványossága az elmult években a bicikliző majom volt. Amikor a ritka mutatvány ideje elérkezett, az állatkert apró látogatói valóságos versenyfutást rendeztek a mutatványos tér felé, hogy a nagy eseményhez jó helyet kapjanak. Az egész mutatványt azután betetézte az a pillanat, amikor a mindentudó majom sajátkezű aláírásokat osztogatott a nézőközöség között." - Tolnai Világlapja (1943. november 24.)
állapot:
kategória: Papírrégiség, Aprónyomtatvány > Képeslap > Magyarország > Budapest >
kategória: Fotó > Életkép >
kiadó: Budapest székesfőváros állat- és növénykertje, ca. 1940.
cikkszám / ISBN: 0057514
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár