kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Pálfi Károly : - - hagyatéka - A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései

  • leírás
  • további adatok
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései I-II-III.
Az első világháború egy bennfentes szemén át I-II.
Pálfi Károly nyugalmazott református főesperes ritka és különleges gondolatokkal színezett hagyatékát tartja kezében a Kedves Olvasó! Bár rendkívül kevés életrajzi adat található a szerzőről, művei magukért beszélnek. Pálfi megközelítőleg 1875-1945 között élt. Britanniában tanult, részt vett az első világháború balkáni és olasz harctereinek csatáiban, kiváló kapcsolatokat ápolt a császári családdal, idősebb korában pedig megírta mindazt, amit csak tudott.
1930-ban két kötetben kiadta az I. világháborúhoz vezető út részletes és sokszor zseniális geopolitikai elemzését, melyre ő bennfentesként is ráláthatott, illetve azt, hogyan zajlott az első világégés az ő közvetlen környezetében. Sokszor erősen kritikus hangvételű a leírása, mégis tárgyilagos és információkban bővelkedő a műve.
Ezt követően fogott hozzá a magyar őstörténet és ősvallás feldolgozásához, mely témákról három tanulmányt adott ki 1933-1944 között. Tudása, látása, összefüggéseinek ismertetése teljesen egyedülálló. Például a Biblia ószövetségi részét olyan zseniálisan kódolta vissza a turáni logikára, hogy az szemet kápráztató.
Mindemellett az ősmagyarság közel-keleti kapcsolatait is elemzi a zsidósággal párhuzamba téve, és olyan alapvető dolgokat tisztáz, amelyet a 20. században egyetlen magyarságkutató sem tett meg.

Gyűjteményes kiadás - 5 könyv egyben
Szerkesztette: Kozsdi Tamás
állapot:
kategória: Könyv > Történelem > Magyar őstörténet >
kiadó: Angyali Menedék, 2018
cikkszám / ISBN: 9786155647758
kötés: kötve/papír
oldalszám: 462
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár