kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gaál Zoltán : 道 - Az út /A journey

  • leírás
  • további adatok
16.5 x 14 cm.

"Bozóky Dezső sorhajóorvos a XX. század elején járt több ízben a Távol-Keleten. Fényképezett Kínában, Koreában, Japánban és Törökországban. S bár nem volt képzett fotográfus, szeretett fényképezni, és amikor nem sikerültek a képei, akkor képeslapokat vett.
Felvetődött a gondolat: vajon mit látna ma Bozóky Dezső Japánban. Háromszáznál több üveg negatív maradt a fotós hagyatékában csak Japánról. A képeslapokat leszámítva, nehezen lehetett azonosítani a helyszíneket. Felismerhető volt Nikkó, Nara, Nagaszaki, Kiotó, Tokió. Ezeket a helyszíneket kerestem fel.
A fényképezésem stílusát egyszerre kellett igazítani a lemezes fényképező gép látásmódjához és a digitális technika adta lehetőségekhez, ehhez hozzáadva saját képalkotói elképzeléseimet. A japán fametszetek leegyszerűsített ábrázolás módját követve, tiszta átlátható kompozíciókra törekedtem.
A fényképezésem során a buddhista világszemlélet a világot felépítő elemek mindennapi megjelenési formáját próbáltam meglátni és megörökíteni. A képeim nem elsősorban tudósítani akarnak, hanem hangulati, érzelmi elemekkel átszőtt, az általam megismert Japánt mutatják meg."
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Fotográfia >
kategória: Könyv > Művészet > Fotográfia > Albumok >
kategória: Könyv > Idegennyelvű könyvek > Angol nyelvű >
kiadó: Gaál Zoltán, 2016
cikkszám / ISBN: 9789631265286
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: 95
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár