kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Hertz, J. H. : Zsidó Biblia I-V. - Mózes öt könyve magyarázatokkal

18 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Magyar-héber, kétnyelvű kiadvány.

1939-42-ben jelent meg, kis példányszámban, a magyarszármazású brit birodalmi főrabbi szerkesztésében és kommentárjaival Mózes öt könyvének magyar fordítása. A háború után már ritkaságszámba ment. 1984-ben néhai Prof. Scheiber Sándor újra kiadta, hasonmás kiadásban, még kisebb példányszámban, amit rövid idő alatt elkapkodtak és azóta eltűnt a piacról.
1996-ban a Chábád Lubavics Egyesület adta ki a nélkülözhetetlen művet, amihez fogható még nem látott napvilágot magyar nyelven. A kiadás alapfogalmakat tisztázó bevezető tanulmánnyal és világhírű mesterek illusztrációival díszítve jelenik meg.

A Chumás (Mózes öt könyve) Hertz főrabbi kommentárjával a hagyományos zsidó exegetika tárházát nyitja meg a tanulni vágyó magyar zsidó fiatalság előtt.
A bevezető tanulmányt Naftali Kraus írta. Dr. Zvi Moskovits professzor, aki az első magyar kiadás tudományos munkatársa volt, a “nagy öregek” — Dr. Lőwinger Sámuel, Dr. Guttmann Mihály, Dr. Balassa József, stb. — társaságában, most visszaemlékezik az akkori munkálatokra.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > Judaika >
kiadó: Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület, 1996. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0055631
kötés: kötve/papír
oldalszám: 544; 613; 478; 484; 624 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár