kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Ritchie, G. G. : Visszatérés a holnapból

  • leírás
  • további adatok
Ez ​a lebilincselő szuggesztivitással megírt könyv egy olyan ember életével ismerteti meg az olvasót, akinek halálközeli élménye meghatározta egész további sorsát.
„Senki sem tudhatja, milyenek más ember síron túli tapasztalatai, de amikor a szomszédja felhívott és elmondta, hogy Fred Owen május 24-én meghalt, egy cseppet sem aggódtam érte. Elképzeltem a csodálatbaejtő átmenet pillanatát. A növekvő Fényt. Egy ember szívének örömét, aki érzi, jól végezte a dolgát.”

Dr. George Ritchie – foglalkozására nézve orvos –, a könyv szerzője írta a fenti sorokat. Mint Dr. Moody barátja, lelkes kutatója és megfigyelője a halálközeli eseményeknek. A saját klinikai halála közben tapasztaltakat foglalja össze. Tulajdonképpen ez az esemény indította arra, hogy orvos – mások baján segítő ember – legyen.
Döbbenetes élménye akkor következett be, amikor fiatal sorkatonaként életveszélyes tüdőgyulladást kapott. Európában már kitört a második világháború – 1943-at írunk.
Az egyesült államokbeli Texas bevetésre felkészítő kiképzőtáborának egyik katonáját magas lázzal és köhögési rohamokkal kísért tüdőgyulladással kezelik. A betegség azonban olyan előrehaladott, hogy az újonc belehal. Vagy mégsem?
Ekkor látja meg George Ritchie a közelítő Fényt. Később – felülről, a magasból szemlélve – saját „halott” testét is, amint éleszteni próbálják. Ez az élménye felépülése – újjászületése? – után meghatározza további életét. Bevetésre küldik Európába, Franciaországba, ahol sebesült amerikai katonákat ápol. Egyre erősebb halálvágy kínozza, vádolja magát a túlélés tényéért.
Megtapasztalva a háború borzalmait, egyedül Krisztust keresi. Nyugtalansága csillapítására a Bibliát kezdi olvasni. Ekkor érti meg végre, Jézus arra tanít, hogy életünket az Ő terve szerint éljük. Mint orvos és mint ember ezt a tapasztalatot hirdeti könyvében is.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás >
kategória: Könyv > Ezotéria >
kiadó: Ecclesia, 1986
cikkszám / ISBN: 0034035
kötés: kötve/egészvászon (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 146
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár