kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Bodor Ferenc : Városkapu - -- válogatott írásai

2 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Szerkesztette Bodor Katalin.

Bodor Ferenc - a népszerű Pesti presszók című könyv szerzője -, a Magyar Iparművészeti Egyetem könyvtárosa, majd a Tölgyfa Galéria vezetője, széles érdeklődési köre, olvasottsága, nagy tudása és biztos értékítélete révén sokak számára vált meghatározó személyiséggé. Ugyanolyan hiteles és pontos információkat és tájékozódási pontokat adott egy gyűjtőútra induló fiatal muzsikusnak, vagy egy fényképésznek, mint egy századfordulós belső tér rekonstrukcióját tervező építésznek. Egyszerre volt ismerője és népszerűsítője a Duna-korzónak, a kávéházaknak, a faépítészetnek, a régi magyar fényképeknek, a tárgykultúrának, a népzenének, vagy a rock' n roll-nak. Úgy tartottuk számon, mint aki mások szakmai munkájának önzetlen segítője, munka-és baráti kapcsolatok létrehozója, könyvek, kiállítások, rádió-és TV műsorok állandó anyaggyűjtője. Sohasem magát igyekezett előtérbe állítani, mindig az "ügyet" képviselte.Mindenütt jelenlévő alakját sokan ismerték, sokan dolgoztak vele együtt, mégis sokak számára talán meglepő, hogy "az élőbeszéd és a személyes kapcsolatok mestere", aki látszólag ideje minden percében a városban csatangolt, külföldieket kalauzolt, a Tölgyfában fogadta vendégeit, vagy előadásokra készült, ennyi - még válogatott formájában is tekintélyes mennyiségű - cikket publikált.

Bodor Ferenc életében mintegy háromszáz írást jelentetett meg, ezek közül a legjobbak és legjellemzőbbek találhatók kötetünkben. Bár a könyv tíz fejezetében megjelölt témák mindegyikével több éven keresztül, rendszeresen foglalkozott, a fejezetek egymásutánisága mégis kifejezi érdeklődési körének alakulását is.
E kötet, sok érdekes témájú írásával, az élőbeszéd természetességét, szókimondását, váratlan és szellemes fordulatait megőrző előadásmódjával, képanyagával, azok számára is érdekes lehet, akik nem ismerték őt.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Művészettörténet >
kategória: Könyv > Esszé, tanulmány >
kategória: Könyv > Művészet > Iparművészet >
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kiadó: Magyar Iparművészeti Egyetem, 2001. Budapest,
cikkszám / ISBN: 9789637164712
kötés: kötve/papír
oldalszám: 330
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár