kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Riggs, Ransom : Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

  • leírás
  • további adatok
Egy rejtélyes sziget … egy elhagyott árvaház … izgalmas, megindító és csodálatos történet.

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek. Volt egy fiú, akit egyáltalán nem lehetett látni, ha nem viselt ruhát, aztán egy lány, aki a csupasz kezében hordozta a tüzet. Volt két nővér, akik úgy beszélgettek egymással, hogy egyetlen szót sem szóltak és egy lány, aki úgy járt, hogy a lába nem érintette a földet. Olyan könnyű volt, hogy madzagot kellett kötni a derekára, hogy el ne repüljön.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár.

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat. Különleges, misztikus történet, X-men és Harry Potter a negyvenes évekből... A fiatal szerző első könyvét az amazon.com máris beválasztotta 2011 legjobb könyvei közé.

Ransom Riggs 32 éves, Marylandben született, de Floridában nőtt fel, akárcsak a regény főhőse, Jacob. Jacobbal ellentétben Riggs-nek sok barátja volt, bár ugyancsak elég furák, hiszen a Pineview School for the Gifted-be, azaz a Tehetséges gyerekek számára létrehozott iskolába járt.

A Dél-Karolinai Egyetem Film és Televízió szakán végzett, több díjnyertes rövidfilm-forgatókönyvet is írt. Jelenleg Los Angelesben él, újságíróként dolgozok. Szenvedélyesen gyűjti a régi fényképeket, gyűjteménye csaknem 2000 felvételt tartalmaz. A könyv megírásának ötlete is innen származik. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei az első regénye, 2011 júniusában jelent meg az Egyesült Államokban, és rövid időn belül a sikerlisták élére került. Több nagy filmstúdió versengett a regény megfilmesítési jogért, végül a 20th Century Fox nyerte el a lehetőséget.
állapot:
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kiadó: Kossuth, 2011
cikkszám / ISBN: 9789630968829
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 352
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár