kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Crosby, Francis : Vadászrepülők

  • leírás
  • további adatok
A szép kiállítású, fotókkal gazdagon illusztrált könyv jól áttekinthető táblázatokban ismerteti a bemutatott repülőgépek jellemzőit: a gyártó országot, a gép teljesítményét, fegyverzetét és méretét.
A vadászrepülőgépek - más repülők megtámadására és elpusztítására készített repülőgépek - a katonai repüléssel szinte egy időben születtek. Az angol szerző - Francis Crosby - nagy gonddal készült munkájában bemutatja a vadászrepülőgépek történetét és fejlődését, kiemelve néhány olyan történelmi epizódot, amelyekben a vadászrepülőknek főszerep jutott. A szerző elsősorban arra törekedett, hogy olyan különleges történeteket idézzen fel, amelyek a legfontosabb vadászrepülőgépekhez fűződnek.

A kötet két részben betűrendben mutat be több mint 170 repülőgépet. Az első rész a légi harc kezdetétől a második világháború végéig, az első sugárhajtású vadászrepülőgépek harctéri megjelenéséig kíséri nyomon a repülők fejlődését. Ritka fotókkal mutat be olyan jól ismert klasszikus vadászrepülőgépeket is, mint például a Bristol Fighter, a Spitfire és a P-51 Mustang.
A könyv második részében az 1945-től napjainkig terjedő időszak repülőgépeit láttatja a szerző. Az itt bemutatott sugárhajtású gépek között megtalálhatjuk például a Harrier és az F-14 Tomcat vadászrepülőgépeket is.
állapot:
kategória: Könyv > Technika > Repülés >
kategória: Könyv > Militária, kitüntetés >
kategória: Könyv > Albumok >
kiadó: Zrínyi, 2003
cikkszám / ISBN: 9789633273647
kötés: kötve/papír
oldalszám: 256
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár