kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Muraközy Gyula : Természetfilozófia

2 000 Ft
  • leírás
  • további adatok

"Első diplomám vegyész diploma volt. Már ezekben az egyetemi években nagy affinitást mutattam a filozófia iránt. Ez egyértelmű, erős vonzódás volt. 1989-ben 39 évesen kaptam meg a filozófus diplomát 3 év esti tanulás után az ELTE Bölcsészkarán. A könyvemet 1988-ban kezdtem írni: valami belső mondanivaló, valami rejtett tudás munkálkodott bennem. Nyilvánvaló volt hogy természetfilozófiát írok, de nem előre átgondolt koncepció szerint. Most hogy kiadtam könyvemet meggyőződtem arról, hogy filozófus lettem, filozófus vagyok.
Talán nem is rossz filozófus." - Muraközy Gyula

Ez a mű a természetről, annak tulajdonságairól, változásáról, lényegéről szól. Úgy véljük azt igazolja könyvünk, hogy a természetnek a filozófia középpontjába helyezése jogos tett, mely komoly eredményeket hoz.
E könyvben reális állításokat teszünk a természetről mint egészről, mint önálló entitásról. Elméletünk gyökere az a tény, hogy a valóság (a természet) mint egész konkrétan létezik a maga tárgyi és fogalmi ezerarcúságában. Ezt megdöbbentő, nem triviális, kemény ténynek tartjuk. Célunk ennek a ténynek a megvizsgálása, tartalmának feltárása és megértése. Így feltesszük „Mit fejez ki a világ (a természet) létezése?” kérdést is.
állapot:
kategória: Könyv > Filozófia >
kiadó: Szerző, 2014. Budapest,
cikkszám / ISBN: 9789630885485
kötés: fűzve
oldalszám: 282
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár