kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Mészáros István (szerk.) : Tér és Forma. 1940-4

3 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Építőművészeti havi folyóirat. XIII. évfolyam 4. szám.

A tartalomból:
M. Kir. állami fiű- és leányiskola Jánosházán.; A Magyar Tudományos Akadémia alapítványi bérháza Budapesten. Tervezte: Hüll Dezső.

A Tér és Forma 1928–1948 között megjelent magyar építészeti folyóirat, a magyar modern mozgalom legfontosabb fóruma. 1943-tól öttagú szerkesztői bizottság vette át az alapító szerkesztő Bierbauer Virgil helyét, Fischer József irányításával, aki 1946-tól a Fővárosi Közmunkák Tanácsának elnöke lett, így a lapot is a szervezet adta ki. Ebben az évben Perényi Imre, Kozma Lajos, Major Máté kiváltak a lapból és Új Építészet néven önálló folyóiratot indítottak. A továbbra is az építészeti modern szócsövének számító Tér és Formát a kiadó szervezettel együtt 1948-ban megszüntették.

"A fenti cím alatt egy új havi folyóirat indult meg Budapesten, amely úgy külső megjelenése, mint belső tartalma által a legnagyobb figyelmet látszik megérdemelni már első néhány száma után is. Az első, ami kellemesen lepi meg az embert, az a folyóirat külső kiállítása: szép papir, szép világos képek, izléses, szolid tipografizálás, egészben olyan nyomdai kiállítás, amely felveszi a versenyt a hasonló külföldi kiadványokkal. (...) Az új szemle feladatának tekinti, hogy tájékoztasson az építészetben felmerülő új problémákról, az építészet új eredményeiről, megismertesse a belső építészet új irányait." - Korunk 1928 Szeptember.

Spirálfűzéssel.
állapot:
kategória: Könyv > Újság, Folyóirat >
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kiadó: Tér és Forma Lapkiadó, 1940. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0018637
kötés: egyéb (lásd a leírásban)
oldalszám: 53-66 p. + 17-22 p. (Reklám)
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár