kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Fabiny Tibor : Szóra bírni az írást

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Hermeneutikai Füzetek 3.

Új irányzatok a biblia értelmezésében; A "paradigmák" változása; Mi a kánonkritika?; Mi a retorika-kritika?; Mi az olvasóközpontú kritika?; Mi a narratív kritika?; Mi a dekonstrukció?; Bolyki János: Irodalomtudomány és teológia; Cserháti Márta: Történetkritika és irodalmi megközelítés; Fábiny Tibor: Szóra bírni az Írást - Válasz Cserháti Mártának.

A Hermeneutikai Füzetek című sorozatot az 1993-ban alakult Hermeneutika Kutatóközpont (1088. Budapest, Reviczky u. 4/c) adja ki.
A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Kutatóközpontot különböző felekezetekhez tartozó teológiai fakultások és állami bölcsészettudományi karok alapították Magyarországon ez az első olyan intézmény, amely az új Felsőoktatási Törvény szellemében a felsőoktatási intézmények integrálása jegyében egyetemközi és felekezetközi alapokon jött létre.
A Kutatóközpont oktatói, kutatói, kiadói és tudományszervezői feladatokat lát el annak érdekében, hogy a hermenetikai felismerések érvényesatését szolgálta egyházi és világi felsőoktatási intézményekben.
A Hermenetikai Füzetekben olyan külföldi vagy hazai szerzők tollából származó tanulmányok jelnnek meg, amelyek alapvető - sokszor elfelejtett, de ma is aktuális - hermeneutikai problémákkal foglalkoznak.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kategória: Könyv > Filozófia >
kiadó: Hermeneutikai Kutatóközpont, 1994
cikkszám / ISBN: 0049038
kötés: fűzve
oldalszám: 101
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár