kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Lempert Károly : Szerves kémia

  • leírás
  • további adatok
A könyv öt főrészből áll: 1. Általános rész, 2. Szénhidrogének, 3. A szénhidrogének helyettesített származékai, 4. Heterociklusos vegyületek, 5. Szénhidrátok.
Az általános rész tartalmazza a szerves vegyületekben előforduló legfontosabb kémiai kötéstípusok elektronelméletét, a sav-bázis fogalomból kiindulva definiálja a szerves reakciók három típusát és ismerteti az egy- és többlépéses reakciók energiaprofilját, valamint az átmeneti állapot és közbenső termék fogalmát. A második fejezet a különböző típusú szénhidrogének kémiájával foglalkozik: a szerkezetükkel és reakciókészségükkel (különös tekintettel a konjugált és aromás szénhidrogénekre), térszerkezeti kérdéseikkel és a reakciók során észlelhető orientációs jelenségekkel. Ez a fejezet tartalmazza az IR, UV és NMR spektroszkópia alapjait is, valamint alkalmazásukat a szénhidrogének szerkezetének felderítésére.
A szénhidrogének helyettesített származékait a szerző jellemző funkciós csoportjaik szerint csoportosítva tárgyalja és részletesen elemzi a különböző típusú (telített, telítetlen, aromás) szénvázak hatását az egyes funkciós csoportok tulajdonságaira. Részletes ismertetést talál az olvasó a funkciós csoportok intramolekuláris kölcsönhatására, egymás tulajdonságait módosító hatására, valamint az erre vonatkozó tapasztalatok elméleti értelmezésére is. A szokásosnál behatóbban foglalkozik a szerző ebben a fejezetben az elemorganikus vegyületeknek és a petrolkémiának az utóbbi évtizedekben rohamosan fejlődő területével.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Biológia, Kémia >
kiadó: Műszaki,1976
cikkszám / ISBN: 0048308
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: 927
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár