kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

G. Nagy László : Reiki - Gyakorlati kézikönyv

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Alternatív gyógymódok - Energiagyógyászat.

A ​könyv első része a reiki-rendszer általános ismertetését tartalmazza, ám a megszokottól eltérő módon, párhuzamba állítva egymással a reikiről és a rendszer alapítójáról az elmúlt években napvilágot látott hiteles információkat az elterjedt és közismert reiki-legenda epizódjaival. A reikinek az e könyvben történő bemutatása azonban nemcsak azért tér el a szokványostól, hanem azért is, mert a rendszert az évek során kialakult saját felfogásban tárjuk az olvasó elé. Ez természetesen nem a reiki és a vele kapcsolatos információk öncélú kezelését jelenti – éppen ellenkezőleg. Ragaszkodunk a tényekhez, viszont levonjuk belőlük a – reményeink szerint megfelelő- közvetkeztetéseket.
Mivel a reiki terápiaként való, napi rendszerességgel végzett műveléséhez az érzelmi alapokra helyezett, hagyományosként feltüntetett út – amelynek ismérvei a reiki mint „Isteni Energia” iránti odaadó hit, a reiki feltétel nélküli elfogadása és „kitárulkozó szeretettel való” csatornázása – nem bizonyult járható útnak, ezért ahelyett más utat kerestünk, s úgy véljük, találtunk is.
A második rész a tanfolyamok anyagát tartalmazza. Ennek fejezetei elsősorban a reiki beavatottak és a gyakorló reikitanárok érdeklődésére tarthatnak számot, ám az azokban foglaltakat is igyekeztünk olyan formában előadni, hogy az ne csak a reiki művelőknek a figyelmét kösse le, hanem az érdeklődő laikusok számára is követhető legyen.
A harmadik rész egy továbbfejlesztett reiki ágazat, a Karuna Reiki vázlatos ismertetésén kívül összefoglalj néhány olyan szakterület anyagát is, amelyekben a gyakorlati reiki munka során felmerülő kérdések egy részére biztosan megtaláljuk a választ. Külön figyelmet szenteltünk a relaxált-meditatív állapotot kísérő módosult testi és pszichés érzeteknek, illetve azok lehetséges okainak, valamint a lelki kiteljesedés, a szellemi-spirituális fejlődés témakörének. Noha ez utóbbi jelenség közvetlenül vagy közvetve egyre több embert érint – függetlenül attól, hogy az illető reiki beavatott-e vagy sem – , a pszichospirituális fejlődés folyamatának gyakorlati életre vonatkozó aspektusairól alig esik szó. A legtöbbször nehezen érthető metafizikai fogalmakkal leírt jelenséget sokan misztifikálják, gyakran alapjaiban értik félre, sőt nemritkán fel sem ismerik és a belső átalakulással együtt járó lelki kiteljesedést – olykor valóban furcsa tünetei miatt – egyenesen kóros állapotnak tartják, s ahhoz akként is viszonyulnak. A szellemi ébredésnek is nevezett folyamathoz ezért szintén a megszokottól eltérő módon közelítünk, annak kevéssé ismert, ám rendkívül fontos oldalát bemutatva.
állapot:
kategória: Könyv > Orvosi > Természetgyógyászat >
kategória: Könyv > Ezotéria > Keleti tanítások >
kiadó: Lilium Aurum, 2006
cikkszám / ISBN: 9788080623241
kötés: fűzve
oldalszám: 263
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár