kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Kőnig Frigyes : Rajzok és rekonstrukciók a 16-17. századi oszmán-török erődítményekről a Kárpát-medencében / Drawings and Reconstructions of 16-17th Century Ottoman Fortifications in the Carpathian Basin

4 500 Ft
  • leírás
  • további adatok
Török - magyar -angol, háromnyelvű kiadvány.

Kőnig Frigyes életművét mind az analitikus megközelítés, mind a változatosság jellemzi. Technikájában és témájában is gazdag. Egy tudományos megközelítést hoz létre, átfogó kutatás alapján. Kőnig művészete változatos eszközöket és gyakorlatokat foglal magába, többek között festészet, rajz, szobrászat és sokszorosított grafika. Eddigi munkássága során Kőnig Frigyesnek mintegy tizenöt különböző művészeti korszaka volt. Egy sorozatot befejez, amint a problematikáját megoldottnak tekinti és folyamatosan egyik sorozatból a másikba vált át. Egyetlen kivétel ezek között a Várak és erődítmények sorozat, mellyel már több mint harminc éve foglalkozik.

A Várak és erődítmények sorozat ceruzarajzokból és akvarell képekből áll. Kőnig a közép-európai várak és erődítmények egykori alakját rekonstruálja, az őskori időktől a 19. századig. Egy gyermekkori szenvedélyből kiindulva, ezek a munkák egy hatalmas gyűjteménnyé fejlődtek – mely talán a legátfogóbb ebben a témában Magyarországon. Munkáját romokra, helyszíni megfigyelésekre, régészeti leletekre, műholdas légifelvételekre és archív kutatásra alapozza, mely magában foglalja a régi katonai térképek, történelmi ábrázolások, szövegek és dokumentumok kutatását. Kőnig Várak és erődítmények sorozatának munkái egy kettősséget rejtenek: egyrészt ezek a rajzok lényegében szubjektív fikciók, másrészt történelmi forrásmunkákként funkcionálnak, melyek a művész aprólékos tudományos kutatásán és módszerén alapszanak. Ez azt eredményezi, hogy fikció és realitás rendhagyó módon létezik egymás mellett Kőnig munkáiban.

Az első kötéstábla tetejénél a gerinc mentén 5.5 cm-es beszakadás!
Sajnos /ne yazık ki.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Művészeti album >
kategória: Könyv > Militária, kitüntetés >
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kiadó: Macar Kültür Merkezi - Balassi Intézet, 2016. Ankara - Budapest,
cikkszám / ISBN: 9786056687303
kötés: kötve/papír
oldalszám: 160
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár