kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Komor András : Nászinduló

  • leírás
  • további adatok
A "Nászinduló" Komor András nagy sikerű és a maga idejében termékeny vitát kiváltó regénye, a "Fischmann S. utódai" folytatása. A vidéki és budapesti zsidó családi dinamika szociografikus hitelű rajza a 20. század húszas-harmincas éveiből. Az író a nagy családi tablóból ezúttal egy párkapcsolatot merevít ki a nagy mélységélességekkel készült regény-fényképen. A részletgazdag társadalomrajzon kívül a regény az egyszerű, a "mindennapi élet" drámátlanságának sűrű szövésű, sebészi késsel analizált drámája is egyben. Annak a társkapcsolatnak a feltárása, amely szerelem nélküli egymásrautaltságon alapszik. Ha nem is puszta érdekek, de nem is nagy ideálok, emberi kiteljesedés igényei hajtják.
Feszültséggel terhes megbízható mozdulatlanságára és felrobbanthatatlan gazdasági, szexuális kompromisszumaira épül a társadalom. S belőle születik meg a folyamatosság is: a gyermek, a viselkedésminták, a tradíció.

Komor András kritikával, távolságtartó iróniával s remek pszichológiai érzékkel képes felgöngyölíteni a banális drámát, amelynek épp a tipikus, ki és föl nem robbanása oly különös, hiszen ez az oly szorongatóan általános, s ezért a művészet tárgyává nem emelt kapcsolatrendszer korok fölötti érvényű.
állapot:
kategória: Könyv > Szépirodalom >
kiadó: Múlt és Jövő, 2006
cikkszám / ISBN: 9789639512245
kötés: fűzve
oldalszám: 373
könyv nyelve: magyar

szerző további művei

Komor András : Fischmann S. utódai Komor András : Fischmann S. utódai 1 800 Ft
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár