kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Delacato, Carl H. : Miért "más" az autista gyermek?

2 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
„Delacato ​saját korát messze megelőzve elsőként írt az autistáknál előforduló hallás-, látás- és egyéb érzékszervi túlérzékenységről, és terápiát is javasolt rá.”
Dr. Bernard Rimland
A San Diegó-i Autizmuskutató Intézet igazgatója

„A Doman – Delacato módszer »patternezi« azokat a mozgásfunkciókat, melyek végrehajtására a gyermek képtelen. Ez … annyit jelent, hogy három felnőtt hajtja végre a gyermeken, úgymond őt helyettesítvén, a csúszás-mászás koordinált mozdulatait. Ily módon tanulná meg a test és az agy azokat a mozgásmintákat, amelyek a gyermek számára egyébként ismeretlenek maradnának.” Hartmut R. P. Janetzke
A Hamburgi Autizmus Intézet vezetője

"Eddig, ahányszor könyvet írtam, mindannyiszor heves bírálatok értek. Könyveim közül öt a tanulásról szól, ami látszólag veszélytelen téma. Látszólag igen, valójában éppen ellenkezőleg. Minden egyes, ebben a témában írt könyvem nagy felzúdulást váltott ki szakmai köröben. Egyrészt azért bírálták azokat, mert egyszerre szóltak a szülőkhöz is meg a szakemberekhez is. Azután azért, mert egyes kritikusok állítása szerint a könyvek »hamis reményeket« ébresztettek a szülőkben. De bírálat érte azokat azért is, mert lényegében arról szóltak, hogy az ember agyműködésén megfelelő ösztönzéssel változtatni lehet."
Carl H. Delacato
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kategória: Könyv > Szociálpszichológia >
kategória: Könyv > Pszichológia > Gyermekpszichológia >
kiadó: Élmény '94., 1997
cikkszám / ISBN: 0052216
kötés: fűzve
oldalszám: 238
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár