kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Neidenbach Ákos - Pusztay Sándor : Magyar hegyisport és turista enciklopédia

  • leírás
  • további adatok
Csaknem hatvan év után először jelent meg tudományos igénnyel összeállított, gyakorlatias, hazai turista-szakirodalom, a Kornétás Kiadó gondozásában.
Az Enciklopédia több mint három évig készült, és 15 fő vett részt az anyagok, szócikkek összegyűjtésében, a könyv létrehozásában.
A kötet csaknem 3500 szócikkében bemutatásra kerülnek a Kárpát-koszorú által közrezárt – egykor magyarlakta – területek turisztikai helyei, a különböző turista- és egyéb szabadidősport egyesületek, a hegyisport és és a természetjárás kiemelkedő vagy éppen történelminek számító személyiségei, a legfontosabb sport- és turistateljesítményei, valamint a témával összefüggő kifejezések, fogalmak magyarázatai.

A túrázásnak hazánkban több szakága ismert, úgymint a gyalogos túrázás, hegymászás, barlangászat, sítúrázás, vadvízi evezés és a túrakerékpározás. Az Enciklopédiában – bár nem egyenlő terjedelemben – valamennyivel foglalkoznak a szerkesztők. Szerepelnek benne a különböző emléktúrák, jelentősebb események, avatások, kilátók, emlékhelyek, múzeumok, turisztikai könyvek és periodikák, valamint a földrajz, a térképészet, a geológia és a bányászat legfontosabb magyar vonatkozású adatai.
állapot:
kategória: Könyv > Földrajz > Útikönyv, Turistatérkép >
kategória: Könyv > Lexikon, Kézikönyv >
kategória: Könyv > Hegymászás >
kategória: Könyv > Sport >
kiadó: Kornétás, 2006
cikkszám / ISBN: 9789639353398
kötés: kötve/papír
oldalszám: 488 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár