kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Sesboüé, Bernard : Krisztus pedagógiája - Az alapvető krisztológia elemei

  • leírás
  • további adatok
Jézusban ​maga Isten lépett bele a történelembe. Tanításával, életével, halálával és feltámadásával mutatta meg az emberiségnek, hogy kicsoda Isten és mi a célja az emberrel; hogy ki az ember, és milyen úton juthat el végcéljához, a teljes boldogsághoz Isten szeretetében. Isten útja Jézuson, a Krisztuson át vezet az emberhez, az emberé rajta keresztül Istenhez.
Amit tudunk Istenről és magunkról, azt Jézustól tudjuk. A benne beteljesülő kinyilatkoztatásra épül a keresztény hit rendszere. A fundamentális krisztológia a történelem felől közelít a Jézus-jelenséghez, s vizsgálja életét, alakját, csodáit, majd kereszthalálát. Elsősorban pedig annak a mindent felülmúló s beteljesítő eseménynek keresi magyarázatát és jelentését, amit feltámadásnak hívunk. Ezen az úton jut el Krisztusba vetett hitéhez.
Sesboüé könyve e vizsgálódás mai állását és eredményeit mutatja be. Hogyan alakult ki Jézus tanítványaiban a benne való hit, majd Húsvét után hogyan váltak a Krisztus-hit tanúivá és hirdetőivé? Így teremti meg az alapot a Krisztusban kapott kinyilatkoztatásból építkező hittudományhoz. A fundamentális teológia egyik legfontosabb témakörét dolgozza fel, hogy korszerű szintézist alkosson a kritikai történettudomány és a keresztény hit között.
Bernard Sesboüé S.J. 1929-ben született, a dogmatika és a patrisztika professzora a párizsi Centre Sevres teológiai fakultásán.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Vigilia, 1997
cikkszám / ISBN: 0048882
kötés: fűzve
oldalszám: 230
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár