kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Stark, Kio : Idegenek, ha találkoznak

  • leírás
  • további adatok
Hogyan hatnak ránk az ismeretlen emberek?

Sorozat: TED Books
?
„Ez az én nagy kalandom – hogy ismeretlenekkel beszélgetek. Ebben lelem örömömet, számomra ez lázadás és felszabadulás.”?
Kio Stark nap mint nap olyasmire szánja rá magát, amit a legtöbbünk tudatosan kerül: odafordul számára idegen emberekhez, és beszédbe elegyedik velük. Beszélget liftben, boltban, utcán, parkban, repülőn és taxiban; van, akivel csupán két mondatot vált, és van, akivel valódi párbeszédbe kezd. Könyvében bemutatja a másokhoz való kapcsolódás – vagy nem kapcsolódás – íratlan szabályait, és ezzel együtt végig kitart alapgondolata mellett, mely szerint ismeretlenekkel beszélgetni nemcsak felvillanyozó élmény, hanem a nyitottság és a társadalmi szolidaritás alapja is lehet.?
„Amikor idegenekkel beszélgetünk, akkor egy szép és meglepő fordulattal megszakítjuk hétköznapi életünk jól ismert és kiszámítható ritmusát. Megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Pillanatnyi, tartalmas kapcsolatot alakítunk ki egy embertársunkkal. És elvetjük gondolatban mindazt, amitől gyanúsnak tarthatnánk a másikat.”
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kategória: Könyv > Szociálpszichológia >
kiadó: HVG Könyvek, 2017
cikkszám / ISBN: 9789633044599
kötés: fűzve
oldalszám: 149
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár