kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Hosszú Lándzsa emlékezései. Egy indiánfőnök önéletrajza.

2 400 Ft
  • leírás
  • további adatok

Azok az indiánok, akiknek élményeit ebben a könyvben leírtam, több más törzzsel együtt aránylag csak régebben kerültek kapcsolatba a fehér emberrel. Az események színhelye a távoli Észak-Amerika egyik legvadabb, legkevésbé megbékélt vidéke. A fehérek eljövetele előtt ezek az indiánok nyughatatlan, harcias nép voltak, nomád módra, folytonos csatározások közepette, szüntelenül vándoroltak.

A Sziklás-hegységtől keletre fekvő, vad ősterület uralkodó törzsét, a feketelábúakat messze földön mint a 'síkság tigriseit' ismerték. A feketelábú törzs leghalálosabb ellenségei a sziúk, a krík, az assziniboinok, a varjú indiánok és a kutenék voltak; ezekkel szinte megszakítás nélkül harcban álltak, egészen a fehér emberek térhódításáig.

Ez a drámai korszak, a régi törzsközi hadakozás periódusát az új uralkodó faj, a fehér ember megjelenésének korszakával kötötte össze, az észak-amerikai indiánok történeténekl talán legszínesebb, legmozgalmasab szakasza volt. Ennek a korszaknak az eseményeit írom le most, csupa olyan élményt, amelynek hősei, a mi idősebb harcosaink, még ma is élnek.

állapot:
kategória: Könyv > Néprajz >
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kategória: Könyv > Életrajz >
kiadó: ANN Kiadó, Budapest, 1993
cikkszám / ISBN: 0048167
kötés: kötve/papír
oldalszám: 199
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár