kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Kardos Sándor : Horus Archives

4 500 Ft
  • leírás
  • további adatok
Első kiadás.
Fisrt Edition.

A “véletlenszerűen zseniális képek gyűjteménye”, ez, ahol “az Isten ujja beleért ” (idézet Kardos Sándor) a fényképkészítés és fényképhasználat folyamatába.
Ezek a művészi szándék nélkül született amatőr, családi és privátfotók a vizuális szabadság képei. A megörökített konstellációk átírják a kompozíciós szabályokat, a megszokott látványokat, akár valóságbeli akár technikai véletlen révén.

A képek abszurdja, hogy nem az látható rajtuk, amit a képkészítő akkor és ott látott, hanem az, amit nem. Vagy éppen nem az, amit szeretett volna megörökíteni, de technikai tudás híján egészen mássá vált, túlnőtt a szándékon és művé lett, az odatévedt múzsáknak köszönhetően, akik nemcsak a fényképezés folyamatába léphettek be, hanem az előhívás, nagyítás és a kész fotó ‘életének’ történései közé is.
Bár máshol, mások is gyűjtenek amatőr- privát- családi fotót, de ebben az esetben nem tematikus, nem szerzői és nem funkció szerinti gyűjtésről van szó, hanem egy, a képalkotás lényegét érintő mozzanatot középpontba helyező gyűjteményről.
Ezért egyedülálló.

A kötéstáblán apró sérülésekkel!
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Fotográfia >
kategória: Bibliofilia > Első kiadás >
kategória: Könyv > Idegennyelvű könyvek > Angol nyelvű >
kiadó: AXON, 1989
cikkszám / ISBN: 0030631
kötés: kötve/papír
oldalszám: 81, 2 sztl. elv.
könyv nyelve: angol

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár