kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Mód Aladár - Simon András (szerk.) : Hajdanvolt szüretek, zsendülő gerezdek - Szőlészeti-borászati hagyományok a Kárpát-medencében (1875-1920)

5 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Kinyitni egy könyvet, kinyitni egy üveg bort… az élet ünnepi pillanatai ezek. Éppen ezért azt javaslom – ha még nem tette volna meg -, töltsön egy pohár finom bort, és annak társaságában lapozza fel e hatalmas témát felölelő, teljességre törekvő, hiánypótló könyvét.
A Kárpát-medence kiváló borai végig kísérik az életünket. Velünk vannak, amikor örömünkre, sikerünkre koccintunk, számíthatunk rájuk nagy baráti beszélgetéseknél, jókedvű családi összejövetelek során, sorsfordító és elgondolkodtató pillanatokban egyaránt. Mégis ritkán gondolunk bele, hogy a boroknak is megvan a maga élete, a maga története. Egy szép verset olvasva kíváncsiak leszünk a költő személyére, arcára, életére, egy szép dalról azt is tudni akarjuk, mikor, hol és hogyan született. Aki valóban szereti és tiszteli a borokat, az ugyanígy érdeklődik a borvidékek földje, levegője, éghajlata, a szőlőfajták tulajdonságai, a szőlészet és borászat mesterségbeli fogásai és hagyományai iránt.
A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. És borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatják be a kezében tartott könyv szerzői, ha vállalkozik rá, hogy gondolatban velük együtt bebarangolja a Kárpát-medence borvidékeit.
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia > Borászat >
kiadó: Szülőföld, 2014
cikkszám / ISBN: 9786155214431
kötés: kötve/papír
oldalszám: 277
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár