kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Keller, [Paul] Pál : Hágár fia - Regény

5 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Ford. Auer István. Első kiadás.

Fűzve, illusztrált kiadói borítékban a borítékgrafika Jaschik Álmos munkája. Felvágatlan példány.

Jaschik Álmos (1885–1950) grafikus, díszlettervező, pedagógus, író, azon nemzedék igencsak tehetséges tagjaként kezdte pályafutását, amelyet a magyar népművészet nagy reményekre jogosító felfedezése és a szecesszióba oltott szimbolizmus hulláma egyként megérintett. A pedagógiai munka és a díszlettervezés mellett a könyvillusztráció volt az az alkotótevékenység, amelyben színesen gazdag költői képzelete szabadon kiélhette magát.
A Mintarajziskolát Székely Bertalan kitüntetett növendékeként végezte el, ám mesterének festészetétől és pedagógiai gyakorlatától elfordulva az osztrák-német szecesszió és a gödöllőiek vonzáskörébe került. Ez utóbbiak közül szimbolizmusának magyar és egyetemes jellegével Nagy Sándor magyaros szecessziója állt hozzá legközelebb.
A Jaschik illusztrálta könyveken fiatal nemzedékek sora nevelődött, a mesterségbeli igényességet tekintve egyedülálló magániskolájában számos kiváló grafikusunk, tervezőnk, művészünk kapott tőle életre szóló szellemi és manuális indíttatást.

A "Hágár fia" Paul Keller sziléziai német író társadalomkritikai regénye, mely először 1907-ben jelent meg. Ebben a műben, melyben Keller művészi munkásságának csúcsára érkezett, egy társadalomkritikai vád fonódik egybe a szerző keresztény bizakodásával.
A könyv egyes jellemek leírásában humoros, miközben kikacsint az ember gyengeségére, de a szerző ugyanakkor teljes költőiséggel jeleníti meg a természetleírásokat és azokat a látomásokat, melyekben az elhunyt anya és s könyv végén maga Krisztus jelenik meg.
állapot:
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kategória: Könyv > Vallás >
kiadó: Szent István Társulat, [1919]. Bp.,
cikkszám / ISBN: 0050260
kötés: fűzve
oldalszám: 261
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár