kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Biczó András (graf.) : Hadállás - Stellung. (Rokkantalap a K.u.K. 19. gyalogezred javára)

  • leírás
  • további adatok

Postatiszta.

 

 

[Kiskéri Biczó András (Pátka, 1888. augusztus 13. – Budapest, 1957. március 13.) festőművész, grafikus; Biczó Pál református lelkész fia. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után Budapesten rajztanárként dolgozott. Mesterei Hegedűs László és Révész Imre voltak. 1925-ben egy csoportos kiállításon mutatta be műveit.

Készített képeslapokat és gyerekkönyv illusztrációkat. Az 1920-as években tartotta meg első kiállítását, ahol történeti, zsáner- és tájképei szerepeltek. Zsánerképei: Karácsonyfaág, Templomozás, Piros pünkösd napja, Farsang vége, Fiatal pár. Egyéb képei: Omnibusz, Farsang, Várbeli hangulat hajdanán Szent István napján.

Később mesék és ifjúsági regények számára készített színes rajzokat, mint például Gárdonyi Géza Egri csillagok és Az én falum (1935-ös kiadásához) című művéhez. Illusztrálta még Gál György Sándor Dúlok szárnya (1947), Kósa János Snukó elindul a Grundról!, Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony (1941) és Csekő Árpád A fizika csodavilága című műveit is. 1926-ban ércpénz tervezéssel I. díjat nyert, amely után megkapta a Jankó János díjat, de sajnos nem az ő tervei alapján valósult meg végül az ércpengő képe.

Budapesten halt meg 1957-ben. Sírhelye a Kerepesi temetőben található. - Wikipédia]

 

 

 

császári k királyi front katona honvéd militária háború

állapot:
kategória: Papírrégiség, Aprónyomtatvány > Képeslap > Motívum > Militária >
kategória: Papírrégiség, Aprónyomtatvány > Képeslap > Motívum > Egyéb >
kiadó: Rigler R.t., Budapest
cikkszám / ISBN: 0049624

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár