kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Fövényi József - Gyurcsáné Kondrát Ilona : GI - diéta

  • leírás
  • további adatok
Optimális fogyás cukorbetegnek és fogyni vágyóknak

Sorozat: SpringMed Diétás könyvek

A GI-diéta neve a glikémiás index elnevezésből ered. Az étkezéskor nem csupán a bevitt kalóriákra kell figyelni, hanem az ételek összetevőinek arányára (fehérjék-zsírok-szénhidrátok) is, sőt az is nagyban befolyásolja, hogy meghíznk-e, vagy tartani tudjuk a súlyunkat, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk az ételeinkkel. - Ha magas GI-jű ételt fogyasztunk, az fokozza a meghízás esélyét, és növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
- Ha alacsony GI-jű ételeket fogyasztunk, az csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulását, és a súlygyarapodás is jó eséllyel megállítja.
A könyv szerzői több évtizedes tapasztalataikat foglalják össze mindazok számára, akik súlyproblémákkal küzdenek, vagy már túlsúllyal rendelkeznek. A könyvben rövid orvosi és táplálkozástani alapismeretek ismertetése után mintegy 200 receptet találunk az összetevők arányának feltüntetése mellett, de segíti az egészséges étkezés kialakítását egy GI-táblázat, mintaétlapok és étrend-összeállítási javaslatok is. A cél a súlygyarapodás megállítása cukorbeteg és egészséges túlsúlyosok számára.
állapot:
kategória: Könyv > Gasztronómia >
kategória: Könyv > Orvosi >
kiadó: SpringMed Kiadó, 2014
cikkszám / ISBN: 9786155166556
kötés: fűzve
oldalszám: 303
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár