kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Debreczy Zsolt - Rácz István : Fenyők a föld körül

  • leírás
  • további adatok
(Megjelent 1000 példányban.)

A Fenyők a Föld körül 333 fajt és természetes változatot mutat be, 1117 színes fénykép és 77 szakrajz kíséretében a Föld legfontosabb fenyők lakta tájairól. A bevezető fejezetekben újszerű megközelítésben ismerkedhetünk meg a fenyők alaktanával, elterjedésükkel, kutatásuk történetével, rendszerezésük nehézségeivel, új magyar nevezék-rendszerükkel. Földrajzi áttekintés keretében részletesen olvashatunk elterjedési területeikről, azok növényzetéről és környezeti viszonyairól.

A növények részletes bemutatása földrajzi csoportosításban történik és pontos leírásukon kívül, kiterjedt rokonsági viszonyaikra és jellegzetes termőhelyi sajátosságaikra is kitér a szöveges ismertető. A könyv eredeti termőhelyen élő idős egyedekről, közeli ágrészletekről és tobozokról készült fényképfelvételek segítségével hoz bennünket közelebb a bemutatott növényekhez. Külön oldalak villantják fel a fenyőtörzsek színének és mintázatának végtelen változatosságát is. A kötetet gazdag jegyzetanyag, a szakkifejezések magyarázata és irodalomjegyzék egészíti ki.

A könyv igen magas, tudományos igényű szövege mellett is melegen ajánlható szakembereknek, diákoknak, amatőr növénykedvelőknek egyaránt. Illusztrációs anyaga magas színvonalú és informatív, hézagpótló, nemzetközi viszonylatban is egyedülálló munka. Jó kézbe venni és segítségével elkalandozni idegen tájakra, megismerkedni sosem hallott növényekkel.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Természettudomány >
kiadó: Dendrológiai Alapítvány, 2000
cikkszám / ISBN: 0040086
kötés: kötve/papír
oldalszám: 552
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár