kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Tóth Áron (szerk.) : “És az oszlopok tetején liliomok formáltattak vala” – Tanulmányok Bibó István 70. születésnapjára

  • leírás
  • további adatok
“Now the capitals that were on the tops of the pillars in the vestibule were of lily-work” – Essays in Honour of István Bibó

A 350 oldalas könyvben negyvennégy szerzőtől negyvenhárom írás olvasható angol nyelvű összefoglalóval. Az írásokból három köszöntő esszé, negyven pedig tudományos szintű tanulmány. Az utóbbiak közül harminchárom – tehát több mint 80%-uk – az építészetről szól, vagy tematikájuk közvetlenül az építészethez kapcsolódik. A kötet alapvetően magyar nyelvű, de helyet kaptak benne angol, német és olasz nyelvű tanulmányok is, melyekhez kb. 200 fekete-fehér fotó kapcsolódik.

Az írások négy nagy egységben sorakoznak: a köszöntő esszéket az antikvitást és a középkort, majd a reneszánszot és a barokkot, végül a XIX–XX. századot tárgyaló tanulmányok követik. A gyűjteményt egy igényes tartalomjegyzék és egy impozáns tabula gratulatoria vezeti be. A tanulmányok után Bibó István életrajzával és műveinek válogatott jegyzékével ismerkedhet meg az olvasó. Ezeket egy tudományos igényű kiadványból kihagyhatatlan személy- és helységnévmutató, valamint egy rövidítésjegyzék követi, s legvégül a kötet szerzőiről lehet olvasni néhány sort.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kiadó: CentrArt Egyesület, 2011
cikkszám / ISBN: 9789638882516
kötés: fűzve
oldalszám: 347
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár