kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Smith, Sean : És megteremtette Harry Pottert...

1 500 Ft
  • leírás
  • további adatok
Joanne Rowling életrajza

Melyik ​gyerek nem álmodozik manapság arról, hogy milyen lenne varázslást tanulni Roxfortban, vagy kviddicset játszani egy telt házas stadionban? Álmodozni – esetleg egy vonaton ülve, ha már nem indulhat el velünk a szerelvény a kilenc és háromnegyedik vágányról…
Joanne Rowling is egy vonaton utazott éppen, amikor képzeletében hirtelen megjelent egy kisfiú, Harry Potter képe, aztán Roxfort, a varázslóiskola… és onnan kezdve nem volt számára megállás, írni kezdte az azóta világhírűvé és sokak kedvencévé vált mesefolyamot. Valóra vált az álma: író lett, mégpedig sikeres, ünnepelt és gazdag…
Ehhez azonban el kellett jönnie a pillanatnak azon a bizonyos úton Manchester és London között, 1990-ben, amikor Joanne Rowling 25 éves volt.
Hogyan érkezett el életében a nagy pillanat, miként ült fel erre a vonatra, mely a hírnévig és gazdagságig vitte őt? Erről szól ez a könyv, az életrajz, amelyből megtudhatjuk, hogy a szerző is csak olyan ember, mint bármelyikünk – élete éppúgy tele van nehézségekkel és érdekes fordulatokkal, örömmel és bánattal, mint bárki másnak.
Valami azonban mégis rendkívüli Joanne Rowlingban: képzeletének gazdagsága és az írás iránti szenvedélye. És az, hogy ért a gyerekekhez, ért a nyelvükön – egy olyan nyelven, amelyet a szíve mélyén mindenki magának érez. És ahogy Harry Potter története is mindenkihez szól, úgy Joanne Rowling eddigi élete is érdekes és tanulságos lehet valamennyiünk számára.
állapot:
kategória: Könyv > Életrajz >
kategória: Könyv > Irodalomtörténet >
kategória: Könyv > Ifjúsági- és gyermekirodalom >
kiadó: Magyar Könyvklub, 2002
cikkszám / ISBN: 9789635477067
kötés: kötve/papír
oldalszám: 248
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár