kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Nadeau-Lacour, Thérése-Ildefonso Moriones; Sr. Marie-José de la Présentation; A Feltámadásról nevezett Colette-Marie nővér : Érted születtem - Avilai Szent Teréz élete, karizmája és művei

1 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Sorozat: A Kármel látóhatára.

Minden kor emberének két nagy misztériumot kell megfejtenie. Az egyik az, hogy ki az Isten, a másik pedig az, hogy ki az ember. Avilai Szent Teréz is ennek a megválaszolásával vívódott sokáig. A választ, melyet élettapasztalata és az Istentől kapott misztikus kegyelmek alapján megfogalmazott, az Egyház hitelesnek fogadta el.
Teréz tapasztalatból tudja, hogy az ember – mivel Isten képmására teremtetett – csak az Isten felől tudja megérteni önmagát. Egyedül a Teremtő az, aki igazán ismeri teremtménye szépségét, akit saját képmására alkotott. Isten mondja meg nekünk, hogy kik vagyunk, hogy mit jelentünk az Ő szemében. Isten számára azok vagyunk, akikben gyönyörűségét leli, akikben örömét találja. Isten azon munkálkodik, hogy kapcsolatot teremtsen velünk, s erre a kapcsolatra Ő képessé is tett bennünket. Teréz számára az az ajtó, amelyen a teremtmény beléphet a Teremtőjéhez, az ima.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015
cikkszám / ISBN: 9786155120190
kötés: fűzve
oldalszám: 241
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár