kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Török Ferenc : Építészet és hitvallás

  • leírás
  • további adatok
Török Ferenc (1936 - ) a 20. századi magyar építészet mezőnyéből elsősorban templomépítő tevékenységével tűnik ki pályatársai közül, habár neve jelentős számú épület – lakóház, kollégium, uszoda, művelődési központ, művésztelep és kiállítási épület – tervezőjeként is ismertté vált.
Legelső templomai – Nagydobsza, Nemeshetés, Balatonfenyves – tégla- és betonépítészeti alkotások. Fordulópont az edelényi görög katolikus templom, amely a magyar regionális építészet jelentős műve. Ennél a munkájánál a kő kapott hangsúlyos szerepet, amelynek különbözőféle megmunkálása, alkalmazása tette az architektúrát gazdaggá.

Épületeit, pályázatait nemzetközi és hazai folyóiratok publikálták. Tudományos munkája, gyakorló és oktató építészeti tevékenységre épül, – annak tapasztalatait összegzi könyvek, jegyzetek, tanulmányok és előadások formájában. Számos cikke, tanulmánya és előadása foglalkozik a közművelődési tér, a szakrális tér megváltozott társadalmi és funkcionális szerepével, az építészeti etika jelentőségével.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Építészet >
kategória: Könyv > Művészet > Művészeti album >
kiadó: Magyar Művészeti Akadémia, 2016
cikkszám / ISBN: 0048191
kötés: fűzve
oldalszám: 93
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár