kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Forsboom, Bernát (összegyűjt.) : Emánuel szellem nyilatkozatai

  • leírás
  • további adatok

Német eredetiből magyarra fordította a Budapesti Szellembúvárok Egylete.

Majdnem negyedszázada annak, hogy Emánuel szellem irómédiumi uton közvetitett nyilatkozatai magyar fordításban megjelentek. Az első kiadás már régen elfogyott, a „Szellemi buvárok pesti egylete" tehát spiritista olvasó közönségünk óhajtásának tesz eleget, .amikor ezt a második, tetemesen bővített kiadást közreadja.

Az eredeti németnyelvü kiadás 1898-ban Münchenben jelent meg, melyet Forsboom Bernát tett közzé. Forsboom fiatalabb korában az akkori felfogás szerinti modern materialista világnézet hive volt. Egy alkalommal, több mint husz évvel az e könyvvel közzétett első szellemi nyilatkozat előtt, Forsboom, amint ezt nekem elbeszélte, Bécsben találkozott Hellenbach Lázárral, aki akkor lelkes előharcosa volt már a spiritizmusnak és lelkesedve beszélve neki kedvenc témájáról, meghívta őt egy spiritista ülésre, melyre éppen akkor menendő volt. Forsboom nagy kétellyel fogadta Hellenbach szavait, de kíváncsisága mégis reábirta őt, hogy elmenjen az ülésre.
Az emlitett ülésen tapasztalt szellemi jelenségek által meggyőzött Forsboom ezután több mint husz éven át minden idejét a spiritizmus tanulmányozására fordította. Nem kiméit sem költséget, sem fáradságot, hogy az akkor Európa különböző országaiban fel-feltünő médiumokat felkeresse és tanulmányozza.
állapot:
kategória: Könyv > Ezotéria >
kategória: Könyv > Ezotéria > Okkultizmus, spiritizmus >
kiadó: Budapesti Szellembúvárok Egylete, 1923
cikkszám / ISBN: 0023334
kötés: kötve/félvászon
oldalszám: 436 p.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár