kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Török József : Egyetemes egyháztörténelem I-II.

  • leírás
  • további adatok
A Katolikus Egyház több mint egymilliárd hívővel a világ legnagyobb vallási közössége; kétezer éves története során minden más szervezetnél nagyobb hatást gyakorolt az emberiség kultúrájára és történelmére.
Hazánkban az elmúlt évtizedekben nem jelenhetett meg olyan mű, amely reálisan értékelhette volna az Egyház világtörténeti szerepét. Török József könyve ezért kiválóan alkalmas a hézagos ismeretek kiegészítésére. Közérthető áttekintést ad a köztudatban sokszor félreértelmezett eseményekről: egyházszakadásokról, zsinatokról, keresztes hadjáratokról, az inkvizícióról stb., s közben bemutatja, hogy a történelem miként centralizálta az események menetét a központi intézményre, a pápaságra. Az elmúlt századok során a világegyház valamennyi életjelensége visszatükröződik a pápaság intézményében, sőt egyes pápák cselekvéseiben is. Ennek érzékeltetésére szolgál a II. kötetben a legújabb kor pápáinak részletes életrajza. A világtörténelmi vonulat mellett természetesen megismerhetjük a szerzetesség történetét is, s talán ez az a pont, mely leginkább tisztázásra szorul, hiszen évtizedeken át tudatos ködbe burkolta az ateista történelemszemléletet.
Egyetlen kézikönyv sem nyújthat témájáról teljes áttekintést, azonban némileg közelebb vezetheti olvasóit az igazság megismeréséhez. A jelen összefoglalás ennek jegyében nem új fölfedezéseket óhajt közrebocsátani, hanem vitathatatlan történelmi igazságokat továbbadni az eljövendő évezred magyarságának.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás >
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Szent István Társulat, 1999
cikkszám / ISBN: 9789633610688
kötés: fűzve (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 319; 332
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár