kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Villani, Cédric : Egy tétel születése

2 400 Ft
  • leírás
  • további adatok
A könyv sajátos önéletrajzi regény, egy sikeres matematikus fontos életszakaszának dokumentuma. A szerző tanulságos önelemzést, afféle számvetést készített: miképpen sikerült eljutnia egy olyan tétel felfedezéséig, amelyért aztán a matematikusok közössége a tudományterület egyik legtekintélyesebb díjával, a Fields-éremmel tüntette ki.
Felfedhető-e a siker titka, vannak-e olyan, az életvitelben, a munkamódszerben, a kollegiális és családi kapcsolatokban fellelhető elemek, amelyek hozzájárulnak a kutató eredményességéhez?

Pontos megfejtést nem kapunk, az olvasóban mégis egy színes, részleteiben és összefüggéseiben is sokrétű kép rajzolódik ki a kutatói lét valóságáról. Részeseivé válunk egy nagyszerű matematikus mindennapjainak.
Naplórészletek, e-mailek, beszélgetések kerültek a könyvbe - egy élet lenyomatai. Elsősorban nem a szóban forgó, rendkívül bonyolult matematikai és fizikai fogalmakat kell megértenünk, hanem a megismerő ember gondolkodásmódját. Átélhetjük a kereső elme izgalmát egy jelenség szép és kézenfekvő értelmezésének folyamatában, láthatjuk, hogy az újból és újból nekilendülő erőfeszítések során miféle hullámvasúton hánykolódik az emberi lélek.
állapot:
kategória: Könyv > Természettudomány > Matematika, Fizika, Csillagászat >
kategória: Könyv > Életrajz >
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Typotex, 2018
cikkszám / ISBN: 9789632799766
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 300
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár