kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Szőnyi Gábor : Csoportok és csoportozók - A lélektani munkára építő csoportok vezetése

  • leírás
  • további adatok
A kissé szokatlannak tűnő cím - Csoportok és csoportozók - sokféle terület gyakorló szakemberének szóló művet takar. Pszichológiai módszerű csoportot vezetni, ilyen csoportot vezetni, ilyen csoportban részt venni, izgalmas tapasztalás. Még az érintett szakemberek (pszichoterapeuták, szociális munkások, tanácsadók, mentálhigiénikusok - a sor még folytatható) számára is meglepő, hányféle alkalmazási cél, terület az, ahol lehet és érdemes csoporttal dolgozni.
A csoportozás világában egymás mellett találkozunk kidolgozott eljárással, gondos képzéssel és a "csoportozni mindenki tud" szemlélettel, ami a szocializációnk során megszerzett természetes pszichológiai, szociálpszichológiai tudásunkra támaszkodik. Az elsősorban leendő és gyakorló csoportvezetőknek készült tankönyv azt az alapot mutatja be, amire a módszerek, technikák sokfélesége épül. Igyekszik következetesen végigkísérni az olvasót abban a szövevényben, ami a csoport mint pszichológiai módszer megértéséhez szükséges.
A szerző, felhasználva az e területet magában foglaló szaktudását és a korábban megjelent A pszichoterápia tankönyve mű társszerzőjeként és szerkesztőjeként szerezett tapasztalatait, egységes szemléleti keretbe foglalja a szerteágazó témát. Tájékoztat és segít tájékozódni, kérdéseket feltenni, a saját csoportvezetői munkában elmélyülni.
A csoportozásban érintett szakembereken kívül a könyvet haszonnal forgathatják azok is, akik vezetőként, tanácsadóként, egészségügyi, szociális szervezetek munkatársaként terápiás és tanácsadói csoportok működtetéséért felelősek, vagy esetmegbeszélő, személyzeti csoportok tagjai.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kategória: Könyv > Szociálpszichológia >
kiadó: Medicina, 2005
cikkszám / ISBN: 9789632428918
kötés: kötve/papír
oldalszám: 612
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár