kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Heuvel, Eric : Családi titok

  • leírás
  • további adatok
Az Anne Frank életrajzzal gyakorlatilag egyszerre jelent meg egy másik képregény, a Családi titok. Sok köztük a hasonlóság: mindkettőnek kiadója/támogatója az Anne Frank Ház alapítvány, mindkettő Hollandiában játszódik a második világháború idején, mindkettő ismeretterjesztő-oktató szándékkal készült, mindkettőnek az alkotói ismert, rutinos képregényalkotók.

Eric Heuvel holland képregényalkotó éppen 2000 környékén szembesült meglepetten azzal a ténnyel, hogy a mai gyerekek milyen keveset tudnak a második világháborúról – egyeseknek az sem világos, hogy Hitler élt-e korábban, vagy Napóleon. Korábban volt már munkakapcsolata az Anne Frank alapítvánnyal, ezért őket kereste meg egy oktató jellegű képregény ötletével. Ez lett a Családi titok (amelyet egy másik intézmény, a Frieslandi Ellenállási Múzeum is támogatott).

Míg az Anne Frank életrajzi képregény szenvedéstörténet, amelynek a második világháború a háttere, azon belül is hangsúlyozottan a zsidó holokauszt, a Családi titok Hollandiának a második világháborúban betöltött szerepéről szól. Ezen belül természetesen az egyik legfontosabb szál szintén a zsidók sorsa, de Heuvel a teljes holland társadalom viselkedését vizsgálja egy (nem zsidó) családnak és környezetének a történetén keresztül.
állapot:
kategória: Könyv > Képregény >
kategória: Könyv > Történelem > XX. század, politika >
kategória: Könyv > Ifjúsági- és gyermekirodalom >
kiadó: Luther, 2005
cikkszám / ISBN: 9789633800515
kötés: fűzve
oldalszám: 60
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár