kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Bárdi László : Az ősi Selyemút világa

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Napút könyvek 4.

Az ​ősi Selyemút klasszikus belső-ázsiai útvonalát összefoglaló első magyar nyelvű mű kerül ezúttal az olvasó kezébe. A történeti, vallástörténeti, néprajzi ismeretek a kínai szakirodalom legfrissebb anyagait is feldolgozzák, ugyanakkor meghatározóan építenek a szerző másfél évtized alatt a térségben megtett tizennyolc kutatóútjára.
A könyv bemutatja a Selyemút egykori világát, a legendás kereskedelmi útvonalnak és a különböző kultúrák közvetítésének évezredes múltját, valamint az ott élt egykori és mai népek életét. Napjainkig követhető a történelmi változás folyamata, a megőrzött értékes hagyományok utóélete, a gazdag régészeti leletanyag bemutatása. A térség nagyrészt egybeesik a népvándorlás útvonalával is, ami a magyar őstörténelem nélkülözhetetlen keleti háttérismeretei miatt érdemel figyelmet.
A Selyemút kimagasló nemzetközi jelentőségű magyar kutatóinak, elsősorban Stein Aurélnak korszakos tevékenységét folytatja a szerző, dr. Bárdi László, a Pécsi Tudományegyetem Ázsia Központjának első igazgatója a helyszíni vizsgálataival, valamint ennek földolgozásával.
A méltatlanul kevéssé ismert kínai világ és a Kelet-Nyugat szakadék megértésében is előbbre léphetünk a sokoldalú elemző leírás és az egyedi szerzői fényképek segítségével.
állapot:
kategória: Könyv > Orientalisztika >
kategória: Könyv > Történelem >
kategória: Könyv > Vallás > Keleti vallások >
kategória: Könyv > Néprajz >
kiadó: Masszi, 2003
cikkszám / ISBN: 9789639454095
kötés: kötve/papír
oldalszám: 192
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár