kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Járó Katalin (szerk.) : Az érzelmek feszabadítása - A tranzakcióanalízis a lelki egészségért

  • leírás
  • további adatok
Az érzelmek felszabadítása... hogyan is tegyük ezt? Mit jelent ez az üzenet? Közvetlen emberi kapcsolataink adnak értelmet, érzelmeket, jelentőséget az életünknek, ezek boldogítanak, olykor sújtanak, megbetegítenek és ezek képesek meggyógyítani bennünket. Ez a szellemi erőközpont szétsugárzóan határozza meg sorsunkat, egészségünket egyedi és társas-társadalmi jövőnket. A "hogyan"-ba vezet be és igazít el minket ez a könyv, létezésünk szinte minden területén.
Lelki életünk és együttélésünk összetevőinek megértése, tudatosítása, értelmezése, önismereti és társismereti rendezése, zavarainak gyógyítása: egy izgalmas, értékes, szellemileg gazdagító kötet kínál üdítően változatos stílusú írásműveket e témákban.
Mindezt látva-olvasva óhatatlanul megszületik bennünk a gondolat: kerüljön itthon is jobban a cselekvő segítés, pszichoterápia fő sodrába a TA! Gazdagodjék és épüljön tovább, segítse elő a többszempontú beleélő gondolkodásunkat és segítő cselekvő gyakorlatunkat! Bagdy Emőke

A tranzakcióanalízis a mai gyakorlati pszichológia egyik integratív irányzata. Egyszerre foglalkozik az ember úgynevezett belső feszültségeivel és az emberek közötti viszonnyal. Egy klasszikus szembeállítást használva, egymásra vonatkoztatva ad intrapszichikus és interpszichikus értelmezést a lelki életről.
Az élet és a személyiségfejlődés konfliktusai, a klasszikus párkapcsolati válságok és alkudozások mellett a látszólag köznapi agressziók, az egyéni élet és a társadalmi csoportok traumatizációja, a szenvedélybetegségek, a határhelyzeti pszichopatológiák, számos kriminalitási forma elemzését, esetbemutatásait kapja az olvasó. A tranzakcióanalízis optimista elkötelezettségeinek és elemzési stílusának megfelelően mindez sem nem száraz, sem nem elkeserítő.
A játszmák játékos elemzését minden esetben a játszmákat meghaladó önállósodás és felnőtté válás bemutatása követi. A kötet ebben az optimizmusban is Buda Béla nyomdokain jár, akinek örökségéről Járó Katalin megemlékező tanulmánya ad életközeli képet.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Tarsoly, 2020
cikkszám / ISBN: 9786155858123
kötés: fűzve
oldalszám: 398
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár