kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Pongrácz Zoltán : Az elektronikus zene

2 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Az elektronikus zenen iránti nagyon megnövekedett érdeklődés - a zsúfolt nézőtér előtt lezajló elektronikus koncertek, az elektronika felhasználása a film- és rádió kísérőzenékben - indokolja, hogy egy olyan szakkönyv jelenjék meg, mely az idevágó tudnivalókat tartalmazza. A könyv szerzője, Pongrácz Zoltán, az elektronikus zene legjelesebb magyar képviselője, több nemzetközi díj nyertese, a Zeneakadémia elektrozenei professzora.
Pongrácz a feladatot mintegy tankönyvként fogta fel. Tankönyvet írt, méghozzá kettős értelemben, illetve kettős megközelítéssel.
Az első főrészben a történeti előzményeket és az elektronikus zene fejlődését tárgyalja, ehhez az elvi-elméleti alapvetés csatlakozik.
A második főrész viszont kifejezett műhelygyakorlatokat tartalmaz, mégpedig különválasztva a stúdiókban és az otthon dolgozók számára. A kettős megközelítés tehát: ismeretterjesztés és etűdgyűjtemény.
A harmadik főrész mintegy függelékként többnyelvű szakszótárt, bibliográfiát és partitúra-példákat tartalmaz (elemzésekkel). Az anyag természeténél fogva a kötetet igen sok táblázat, kottapélda, rajz és grafikon egészíti ki.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Zene >
kiadó: Zeneműkiadó, 1980
cikkszám / ISBN: 0055634
kötés: fűzve (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 183, 2 t. (kihajtható), [1]
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár